Loading cart contents...
Bekijk winkelmand Afrekenen
Subtotaal:

Over Little Luck Baby

Ik ben Rowan van Grinsven, 33 jaar oud en woon met mijn man en 3 zoons in Veghel. Ik werk al zo’n 12 jaar als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Mijn passie ligt bij de leeftijd van 0-2 jaar. De visie waar wij mee werken is geïnspireerd door Emmi pikler. Daar staat voorop dat ieder kind zich mag ontwikkelen op zijn eigen tempo. Hoe mooi is dat! Ook word er vooral gebruik gemaakt van passief speelgoed. Dat houd in dat het “stil” speelgoed is (dus niet op batterijen) . Het kan wel geluid maken, knisperen of  rinkelen, maar dat word als passief beschouwd. Het idee achter passief speelgoed is dat een kind zelf leert ontdekken wat een kind er mee kan doen.

 

Senso motorisch spelen

Een bekende uitspraak, ‘grijpen is begrijpen’, is bijzonder van toepassing bij jonge kinderen. De wisselwerking tussen de zintuigen en het bewegen noemen we sensomotoriek. Zintuigen en motoriek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kinderen doen ervaringen op met hun zintuigen, namelijk horen, ruiken, voelen, proeven en zien. Hierdoor krijgen zij veel informatie over hun eigen lichaam en de wereld om hen heen.

 

Senso-squares

Het concept van de senso-squares is dat alle squares een eigen structuur hebben. Zo leert een kind de wereld op zijn eigen manier ontdekken. Het is goed voor de zintuigelijke ontwikkeling en je kunt oneindig variëren in het spel. Een setje bestaat uit 5 squares; teddy- jute- rib- wafel- en een gladde stof. Ook de vulling is bij elke square anders, en heeft zijn eigen beleving. Hierdoor zal je kindje uren speelplezier hebben. Dit speelgoed werkt ook rustgevend en word ook vaak gebruikt bij therapie.

De senso-squares kun je het beste schoonhouden door ze met een vochtige doek schoon te maken. Of je maakt een sopje en maak ze hiermee schoon en laat  ze dan goed drogen op een handdoek.